Categorieën
Blog

Inspiratieblog gestart

De website Albers Inspireert! is actief. Op die site meer over inspiratiesessies en workshops. Daarmee bouw ik voort op mijn ervaring als pelgrim op Shikoku in Japan.

2019 is voor mij een jaar met grote veranderingen. In 2018 besluit ik een pelgrimstocht te gaan wandelen in Japan. De voorbereiding voor die tocht zorgt voor uitdagingen. Uiteindelijk is die wandeling langs 88 tempels een breekpunt in mijn loopbaan geworden. De belangrijkste uitkomst is de stap van werknemer naar ondernemer; Albers Adviseert! is geboren in Japan. Mijn inspiratieblog staat nu online.

Uitzicht vanaf de 700m hoogte op weg naar Shosan-ji

Foto’s uit Japan

De foto’s op deze website zijn door mij gemaakt in Japan, de meeste op het eiland Shikoku. Daarmee breng ik een beetje van de diepe indruk die dat eiland op me heeft gemaakt over naar jou. Want beelden zeggen vaak meer dan woorden.

Inspiratieblog van de pelgrimstocht

Al een tijdje speel ik met de gedachte om mijn reisverslag als inspiratieblog online te zetten. Een van de aanleidingen daarvoor is het feit dat pelgrims die gepland hadden in het voorjaar van 2020 de tocht te wandelen, door Corona dat niet kunnen. Op de internationale o-Henro Facebookgroep zijn we een virtuele pelgrimstocht gestart om ervaren en aspirant pelgrims, henro in het Japans, toch hun ervaring op te laten doen. De stukjes die ik daar schreef vormden de basis van mijn reisblog.

Een inkijk in de Japanse cultuur

Ik ben geen Japankenner, heb me niet verdiept in allerlei literatuur. Wel heb ik deel uitgemaakt van een fenomeen dat diep verankerd zit in de Japanse cultuur. Eigenlijk zou iedere boeddhist een pelgrimstocht langs ‘de tempels’ moeten maken in zijn of haar leven. Veel Japanners komen daar niet toe. Het feit dat ik als buitenlander wel de moeite neem om zo’n tocht te ondernemen en dat ook nog eens wandelend heb gedaan in één keer achter elkaar door, dat dwingt bij hen respect af. Dat maakt dat ik toch wel een beetje onderdeel ben geworden van hun maatschappij. Een maatschappij die me confronteert met mijn eigen ingebakken patronen, waarden en normen, die me met verbazing laat kijken naar zaken die voor hen gewoon zijn.

Delen van mijn inzichten

Mijn ervaring kan ik niet delen. Ik kan je hoogstens inspireren om zelf ook eens buiten je comfortzone te stappen, iets te ondernemen dat je eigenlijk niet durft, zelf ervaring op te doen met nieuwe dingen. Kijk daarom eens op mijn website, lees mijn reisverslag en wie weet, nodig je mij uit om met jou en je team of organisatie een stap in het onbekende te zetten.

Albers Inspireert!

Geverifieerd door MonsterInsights